پنجشنبه 6 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری استمرار تولید علم برتر در کشور/ارتقای 19پله‌ای رتبه کیفیت تولیدات علمی

 
 

يكشنبه 23 آبان 1395

استمرار تولید علم برتر در کشور/ارتقای 19پله‌ای رتبه کیفیت تولیدات علمی

 
 


سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با اعلام استمرار تولید علم برتر در کشور گفت: بدنبال بروز رسانی اخیر اطلاعات پایگاه استنادی وب آو ساینس (آی.اس.آی) در سال ۲۰۱۶ میلادی جمهوری اسلامی ایران از لحاظ تولید علم برتر رتبه ۲۰ دنیا را کسب کرد.

دکتر محمدجواد دهقانی با اعلام این خبر اظهار کرد: از این حیث در سال ۲۰۱۱ میلادی ایران رتبه ۳۹ دنیا را در اختیار داشت. تولید علم برتر شامل مقالات پراستناد و داغ می‌شود. این مقالات در دسته مقالات یک درصد برتر دنیا قرار می‌گیرند که در واقع موثرترین بخش از تولید علم دنیا را تشکیل می‌دهند.
سرپرست ISC ادامه داد: در سال ۲۰۱۶ میلادی، سهم مقالات پراستناد و داغ کشور که در واقع به عنوان کیفی‌ترین مقالات دنیا شناخته می‌شوند، از کل دنیا به ۲.۲ درصد رسید. در سال ۲۰۰۷ میلادی سهم ایران از تولید علم برتر ۰.۵ درصد (نیم درصد) بود. این سهم در سال ۲۰۱۳ میلادی به ۱ درصد رسید و در سال ۲۰۱۵ میلادی برای اولین بار سهم ایران از مقالات برتر دنیا از سهم ایران از کل کمیت تولید علم دنیا پیشی گرفته و به ۱.۶ درصد رسید. از ابتدای سال ۲۰۱۶ تاکنون سهم ایران از کل کمیت تولید علم دنیا ۱.۸ درصد است.
دهقانی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه سال ۲۰۱۶ میلادی هنوز به پایان نرسیده است، اما مقایسه تعداد مقالات کیفی در این سال در مقایسه با سال ۲۰۰۷ نشان از ۴ برابر شدن تعداد این مقالات دارد. ایران در خلال سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۶ به ترتیب ۵۶، ۴۲، ۵۲، ۸۶، ۷۴، ۱۰۵، ۱۴۷، ۱۸۶، ۲۴۶ و ۲۲۳ مقاله پراستناد و داغ تولید کرده است. میزان کل تولید علم دنیا در همین دوره زمانی به ترتیب 10495،11222، 11728، 12128، 12925، 13648، 14344، 14767، 15322 و 10083 بوده است.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: بر اساس سند سیاست‌های کلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری، کسب مرجعیت علم و فناوری در سطح بین‌المللی در اولین بند از سند قرار دارد. هر چند افزایش کمیت تولید علم از اهمیت بسزایی برخوردار است، اما اگر این کمیت از کیفیت لازم برخوردار نباشد، منجر به مرجعیت نخواهد شد.
بر اساس اعلام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، وی خاطرنشان کرد: مرجعیت به مفهوم استفاده از علم تولید شده است و هم اکنون استنادها مهمترین شاخص سنجش مرجعیت هستند. پژوهشگرانی که مقالات پراستناد و داغ تولید تولید می‌کنند از فراست علمی برخوردارند که در بهترین نقاط در دنیای علم سرمایه‌گذاری می‌کنند. هرچند این تعریف لزوما با نیازهای بومی علم همخوانی ندارد، اما با پدیده‌ای به نام علم جهانی همخوان است. چنین مساله‌ای بر کمیت تولید علم نیز صادق بوده است و لذا لازم است کمیت تولید علم کشور را نه تنها در مسیر علم بین‌الملل بلکه در مسیر نیازهای بومی که از اولویت بیشتری برخوردار هستند، قرار داده شود. بنابراین پژوهشگران کشور لازم است علاوه بر توجه به شاخص استناد به مدارک، سایر شاخص‌ها از جمله شاخص‌های تاثیر فناورانه و تاثیر نوآورانه و نیز تاثیر علم صنعتی را مورد توجه قرار دهند.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار