پنجشنبه 30 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 

اخبار داخلی جاده تندرستی حتما در وسایل نقلیه عمومی ماسک بزنید

 
 

جمعه 7 مرداد 1401

حتما در وسایل نقلیه عمومی ماسک بزنید

 
 

اکنون بیش از ۸۰ درصد موارد ابتلا به کرونا در کشو مربوط به زیر سویه BA.۵ است که قابلیت سرایت بسیار زیادی دارد، به‌طوری‌که هر فرد مبتلا می‌تواند ۱۸ نفر را آلوده و مبتلا کند، باید این ویروس به عنوان یک وضعیت اضطراری با واکسینه شدن و رعایت شیوه نامه بهداشتی جدی گرفته شود.

مطالعه‌ای روی بیماران کرونایی نشان داده که برخلاف روزهای نخستین همه‌گیری کروناویروس از دست دادن حس چشایی و بویایی دیگر یکی از بارزترین علائم این ویروس نیست، بلکه تب، گلودرد، بدن‌درد، سردرد، خستگی، گرفتگی بینی، سرفه و آبریزش بینی عمده‌ترین علائم گزارش شده‌اند. تنگی نفس و از دست دادن بویایی نیز از دیگر علائمی هستند که در درصد کمتری از بیماران گزارش شده‌اند.
به‌تازگی مدیرکل سازمان بهداشت جهانی ضمن ابراز نگرانی گفته است که این بیماری همه‌گیر هنوز به‌عنوان یک وضعیت اضطراری جهانی باید جدی گرفته شود. افزایش اخیر تعداد مبتلایان جای نگرانی دارد. به نظر می‌رسد به دلایل زیر باید این اوج‌گیری جدید را دست‌کم نگرفت.

اوج گیری جدید کرونا را دست کم نگیرید
طبق گفته سازمان بهداشت جهانی ویروس کرونا آزادانه در حال گردش و انتشار است، ولی کشورها با بیماری به‌طور قاطع و مؤثر برخورد نمی‌کنند. موج‌های جدید ویروس نشان می‌دهد که کووید-۱۹ هنوز وجود دارد و به پایان نرسیده است.
با گردش آزادانه ویروس در جامعه این احتمال وجود دارد که در آینده شاهد جهش‌های بیشتری در این ویروس باشیم که احتمال بیماری‌زایی یا انتقال آن را افزایش دهد. این روزها در جمع‌هایی که حتی در فضای سربسته قرار دارند تعداد زیادی از افراد از ماسک استفاده نمی‌کنند و بحث فاصله اجتماعی نیز دیگر مطرح نیست. به نظر می‌رسد این موارد، خود به انتشار ویروس کمک می‌کند.
اگر سابقه امیکرون را نگاه کنیم، این ویروس از کشورهای آفریقایی و آفریقای جنوبی شروع شد و در همه جا منتشر شد. در کشورها ارتباطات و مسافرت‌ها وجود دارد و همین موضوع باعث می‌شود که ویروس به سرعت در جهان منتشر شده و از کشوری به کشور دیگر رود.
متخصصان می گویند: در کشور ما وضعیت جدید امیکرون که سوش BA۵ است، وارد کشورمان شده و از خصوصیات آن این بوده که انتشارش بسیار سریع است. حدود ۱۸ برابر سرعت انتشار بیشتر دارد و می‌تواند افراد را گرفتار کند. افرادی که گرفتار می‌شوند، بسته به سن، توان ایمنی و بیماری‌های زمینه‌ای‌شان می‌توانند در برابر بیماری عکس‌العمل نشان دهند.

ساده انگاری، باعث اوج گیری کرونا شد
بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در همین رابطه گفت: یکی از مشکلاتی که امروز نه‌ تنها در کشور ما، بلکه در جامعه جهانی دیده می‌شود، ساده‌انگاری است، وقتی در کشورهای دیگر اعم از عراق، سوریه، کشورهای اروپایی، آمریکا و غیره می‌روید، ساده‌انگاری در برابر بیماری وجود دارد و احساسم این است که مردم مقداری خسته شدند از ماسک زدن زیاد و غیره، همین موضوع یکی از دلایلی است که باعث انتشار بیماری می‌شود. از طرف دیگر ما باید این را به عنوان یک فرهنگ و مطلب مهم در نظر بگیریم که اگر کسی به کرونا مبتلا می‌شود، باید بداند که این بیماری فقط برای خودش نیست، بلکه می‌تواند دیگران را هم مبتلا کند.
وی افزود: در اینجا یک خودقرنطینگی لازم است و هر فردی از نظر اخلاقی باید بداند که ممکن است خودش دچار مشکل نشود، اما اگر وارد جامعه و مترو و اتوبوس وغیره شود، می‌تواند تعداد زیادی از افراد را مبتلا کند. امروز هر نوع سرماخوردگی را باید مشکوک به امیکرون بدانیم. حال ممکن است که امکان تست دادن برای همه وجود نداشته باشد، اما از آنجایی که در شرایط همه‌گیری هستیم، باید بدانیم که اگر جشن یا مهمانی‌های خانوادگی داریم، اگر کسی احساس سرماخوردگی دارد، این را وظیفه خود بداند که شرکت نکند. گاهی اوقات در بستری‌های بیمارستان می‌بینیم که تعداد زیادی از افراد یک خانواده باهم مبتلا شده‌اند. در این شرایط باید پروتکل‌ها را رعایت کنند. در مهمانی‌ها افراد ماسک نمی‌زنند، غذا و میوه می‌خورند و راحت می‌توانند بیماری را منتشر کنند.
هنوز به قله هفتم کرونا نرسیدیم باید در اتوبوس، وسایل نقلیه عمومی ماسک بزنیم وزیر بهداشت با بیان اینکه ما در موج هفتم کرونا به سر می‌بریم، تصریح کرد: البته هنوز به قله این موج نرسیده‌ایم. هر بیماری معمولا یک منحنی دارد که رو به بالاست، وقتی به قله برسد دوباره روند کاهشی می‌شود. ما هنوز به قله نرسیده‌ایم. احتیاط‌هایمان در شرایط موج هفتم باید بیشتر باشد. اگر در تیر ماه شرایمان خوب بود، اما اکنون وضعیت تغییر کرده و در این شرایط باید احتیاط کنیم. در اتوبوس و وسایل نقلیه عمومی و محیط‌های عمومی ماسک زده و رعایت بیشتری انجام دهیم.
عین اللهی با اشاره به ضرورت واکسیناسیون علیه کرونا، گفت: از طرفی افرادی هم که واکسن تزریق کردند باید بدانند که ایمنی واکسن مادام‌العمر نیست. ایمنی واکسن موقت است و آن میزان آنتی‌بادی تا مدتی می‌تواند بدن را از کرونا محافظت کند و بعد از آن اثرش از بین می‌رود. بر همین اساس هم امسال بر اساس تصویب ستاد ملی کرونا به همه هموطنان توصیه کردیم که یک واحد یادآور تزریق کنند و بتوانند ایمنی بدن‌شان را بالا برند. قطعا وقتی وضعیت از آبی به زرد، از زرد به نارنجی و از نارنجی به قرمز تبدیل می‌شود، ‌ هرچه به سمت قرمز نزدیک‌تر می‌شویم، باید شیوه‌نامه‌های مربوط به کرونا را بیشتر رعایت کنیم.

سویه های جدید امیکرون بیشترین موارد اخیر ابتلا
حمید عمادی متخصص بیماریهای عفونی در این زمینه گفت: پس از این فروکش کردن نسبی بیماری کرونا در کشورهای مختلف از جمله ایران استفاده از ماسک و رعایت دستورالعمل های بهداشتی کاهش یافت و برخی تصور کردند دیگر باید با کرونا خداحافظی کرد، در حالیکه انتشار سویه های BA.۴ و BA.۵ امیکرون طی چند هفته اخیر بیشترین موارد اخیر کووید را تشکیل می‌دهد، آبریزش بینی، گلودرد، سردرد، سرفه‌های مداوم و خستگی به عنوان شایع‌ترین علائم هفته گذشته گزارش شده است.
وی افزود: تحقیقات نشان داده‌ افرادی که حداقل ۲ دز واکسن کرونا دریافت کرده‌اند به نسبت افرادی که واکسن تزریق نکرده‌اند کمتر به کووید ۱۹ مبتلا یا در صورت ابتلا نیز به نوع خفیف آن دچار شده‌اند. همچنین مرگ و میر ناشی از کرونا در افراد واکسینه به طور محسوسی کمتر است.
عمادی تصریح کرد: سازمان جهانی بهداشت بر تزریق دزهای سوم و چهارم تاکید زیادی دارد زیرا تزریق واکسن باعث کاهش موارد بیماری شدید و بستری ناشی از آن می‌شود. توصیه‌شده افرادی که شش ماه از آخرین واکسن آن‌ها (نوبت اول، دوم سوم) می‌گذرد، حتماً باید نسبت به تزریق نوبت یادآور واکسن کرونا اقدام کنند.
وی تاکید کرد: از مردم می خواهیم در مکان‌های سربسته و یا مکان‌هایی که تردد در آن‌ها زیاد است، ماسک بزننند، با توجه به در پیش بودن ایام اربعین حسینی، زائرانی که از کشورهای عربستان و عراق بازمی‌گردند از ماسک استفاده کرده و فاصله اجتماعی را به‌ویژه در تجمعات حفظ کنند.
به گفته عمادی، اگر زائران علائمی از بیماری دارند، حتماً تا پایان دوره بیماری باید در منزل بمانند و پس از دوره بیماری نیز از ماسک‌های سه لایه استفاده کنند.

 
 
   
 
 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار