جمعه 7 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی اجتماعی تازه‌ترین اطلاعات درباره اومیکرون/ آیا ویروس جدید مردان جوان را بیشتر مبتلا می‌کند؟

 
 

پایگاه اطلاع‌رسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا , دوشنبه 8 آذر 1400

تازه‌ترین اطلاعات درباره اومیکرون/ آیا ویروس جدید مردان جوان را بیشتر مبتلا می‌کند؟

 
 

همه کشورها دوباره نگران شیوع گسترده کرونا با جهش جدید آفریقایی‌اش هستند. ویروسی که اگر نسبت به واکسن‌ها مقاوم باشد خسارات جانی و مالی بسیاری به همراه خواهد داشت.

همه کشورها دوباره نگران شیوع گسترده کرونا با جهش جدید آفریقایی‌اش هستند. ویروسی که اگر نسبت به واکسن‌ها مقاوم باشد خسارات جانی و مالی بسیاری به همراه خواهد داشت.
سویه جدید از قاره آفریقا آمده و از قدرت و بیماری‌زایی بیشتری نسبت به ویروس دلتا برخوردار است.
شاید اگر این جهش از راه نمی‌رسید، می‌شد روزهای آرام کرونایی را تصور کرد. اما، حالا با آمدن این مهمان ناخوانده، دوباره باید حالت آماده‌باش گرفت و مراقبت‌ها را شدت بخشید. زیرا، آن طور که گفته می‌شود، این سویه جدید از جهش‌های قبلی هم خطرناک‌تر است و چه بسا به افراد واکسن زده هم رحم نکند.
این ویروس در شرایطی پدیدار شده که هنوز حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از شهروندان ایرانی واکسیناسیون دز اول و دوم را انجام نداده‌اند. بنابراین لازم است حتماً این افراد برای واکسیناسیون تشویق شوند.
چه کسانی اومیکرون گرفتند؟
هنوز اطلاعات کافی از این ویروس جدید وجود ندارد. مطالعات پژوهشی بر روی مبتلایان به این بیماری هنوز کامل نشده است و احتمالا در آینده نزدیک نخستین مقاله‌ها درباره روند درمان، میزان تخریب‌گری ویروس و احیانا عوارض آن منتشر خواهد شد. اما، شواهد امر نشان می‌دهد قدرت و شدت بیماری‌زایی این سویه جدید از سویه های قبلی حتی ویروس دلتا بیشتر باشد.
براساس نخستین مطالعات بالینی انجام شده در مراکز درمانی شهر سووتو آفریقای جنوبی، جوانان ۲۰ تا ۳۰ ساله علائم متوسط ​​تا شدید داشته و برخی نیازمند مراقبت‌های ویژه هستند. حدود ۶۵ درصد از مبتلایان واکسینه نشده بودند و سایر افراد فقط با اولین دوز واکسینه شده اند.
اکثر قابل توجه بیماران مردان جوان سالمی بودند که با احساس خستگی شدید مراجعه کردند. البته هنوز نمی‌توان گفت که مردان جوان بیش از دیگران مبتلا می‌شوند.
دکتر آنجلیک کُتزی پزشکی که در آفریقای جنوبی این سویه جدید را شناسایی کرده می‌گوید تاکنون مبتلایان به کرونای اومیکرون علائم بی‌اندازه خفیفی داشته‌اند هر چند که تاکید کرد برای اینکه بفهمیم این سویه بخصوص برای افراد آسیب‌پذیر چقدر خطرناک است هنوز زود است. به گفته یکی از پرشکان بیمارستان شهر سووتو یک مورد خیلی جالب کودکی شش ساله بود که با تب و ضربان قلب شدید به مطب مراجعه کرد، اما دو روز بعد مشخص شد که وضعیتش خیلی بهتر شده است. به هر حال آن‌چه اکنون باید نگرانش باشیم رسیدن ویروس جدید به افراد مسن‌تر و کسانی است که واکسن نزده‌اند. اگر افراد واکسن نزده باشند، با نمونه‌های وخیم‌تری از این بیماری مواجه خواهیم شد. در آفریقای جنوبی فقط ۶ درصد از جمعیت بالای ۶۵ سال هستند، بنابراین احتمالا زمان بیشتری طول می‌کشد تا کرونای اومیکرون آن‌ها را درگیر کند.
میزان سرایت‌پذیری
مقایسه قطعی و قدرت سرایت پذیری وزینت اومیکرون با دلتا زمان بر خواهد بود، تاکید کرد: به نظر می‌رسد با توجه به چرخش سریع این ورینت در مدت زمان کوتاه، از قدرت سرایت پذیری بالایی برخوردار باشد. نمودار زیر تفاوت‌های اولیه میان سه نوع ویروس کرونا را در سرایت‌پذیری نمایش می‌دهد.
با این وجود محققان هنوز مدرکی مبنی بر ایجاد بیماری شدید این نوع(Omicron) پیدا نکرده‌اند و هنوز خیلی زود است که بگوییم نوع جدید کووید -۱۹ چگونه رفتار خواهد کرد.
خط قرمز رنگ نمودار سرایت پذیری اومیکرون است.
سویه نگران کننده
سازمان بهداشت جهانی سویه B,۱.۱.۵۲۹ کروناویروس را به‌عنوان سویه نگران‌کننده طبقه‌بندی کرد و آن را اومیکرون (Omicron) نامیده است. در طبقه‌بندی انواع کرونا ویروس نوعی که با افزایش قابلیت انتقال، عفونت یا مقاومت در برابر واکسن‌ها همراه باشد در گروه سویه‌های نگران‌کننده قرار می‌گیرد.
ماجرای جهش‌های ویروس
این نوع (B,۱.۱.۵۲۹) دارای تعداد زیادی جهش است که برخی از آن‌ها نگران‌کننده هستند. انواع قبلی ویروس جهش‌های کمتری داشتند.
جهش‌های رخ داده در سویه‌ی اومیکرون به ۵۰ عدد می‌رسد. تنها ۳۰ مورد از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده‌اند. ۱۰ مورد از این جهش‌ها نیز در بخش اتصال ویروس رخ داده که از جهش‌های نوع دلتا که قدرت شیوع بسیاری بالایی دارد، به مراتب بیشتر است.
ناشناخته بودن جهش‌های اومیکرون نگرانی‌های زیادی را دامن زده است. دانشمندان نگران هستند که جهش‌های متعدد ویروس در نوع جدید، زمینه‌ساز تحول، دگردیسی و تکامل ویروس اولیه شود. به این معنی که با جهش‌های بعدی هر بار با ویروسی خطرناک‌تر و کاملا متفاوت با انواع قبلی روبرو باشیم.
منشاء این نوع ویروس از کجاست؟
تاکنون فقط حدس و گمان‌هایی در مورد اومیکرون مطرح است. به باور یکی از دانشمندان مؤسسه ژنتیک UCL در لندن گفت که احتمالاً در طول عفونت مزمن در فردی دچار نقص سیستم ایمنی، احتمالاً در یک بیمار HIV/AIDS درمان نشده، تکامل یافته است.
آفریقای جنوبی دارای ۸,۲ میلیون نفر مبتلا به HIV است که بیشترین میزان در جهان است. نوع بتا، جهشی که سال گذشته در آفریقای جنوبی شناسایی شد، هم ممکن است از یک فرد آلوده به HIV باشد. کشورهای میزبان ویروس تاکنون چندین کشور omicron را گزارش کرده‌اند: استرالیا، آفریقای جنوبی، آلمان، انگلستان، هلند، اسرائیل، هنگ کنگ، ایتالیا و بلژیک از جمله این کشورهاست که این گونه جدید را گزارش کرده‌اند ولی نکته اینجاست که بیشترین موارد مربوط به آفریقای جنوبی است.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

يادداشت
:: اجتماعی ::
استان مرکزی در انتظار مدیران کارآمد و انقلابی

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار