شنبه 8 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی وبگردی چطور تشنگی را در ماه رمضان کنترل کنیم؟

 
 

جمعه 25 اسفند 1402

چطور تشنگی را در ماه رمضان کنترل کنیم؟

 
 

انتخاب خوراکی‌های مناسب در افطار و سحر که بتواند احساس گرسنگی و تشنگی را به تاخیر اندازد و در عین حال تمام مواد مغذی را هم به بدن برساند، اهمیت زیادی دارد.

دکتر کوروش صمد پور، متخصص تغذیه نوشت:برنامه ریزی برای تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان این امکان را بوجود می اورد ضمن بهره گیری از برکات معنوی این ماه فرصتی عالی هم برای بازنگری در سبک زندگی و بازگشت به رژیم غذایی سالم و متعادل باشد. انتخاب خوراکی‌های مناسب در افطار و سحر که بتواند احساس گرسنگی و تشنگی را به تاخیر اندازد و در عین حال تمام مواد مغذی را هم به بدن برساند، اهمیت زیادی دارد. یک برنامه غذایی متناسب و متعادل با مقدار کافی مواد مغذی،املاح و آب در ماه مبارک رمضان حیاتی است. امسال ماه روزداری در روزهای طولانی سال است بنابراین باید به فکر پیشگیری از تشنگی هم بود. در صورت بکار بردن راهکار های ذیل بدن بهتر می تواند آب را نگه دارد و احساس تشنگی کمتری شود.
مواد گوشتی بهتر است هنگام سحر کمتر مصرف شود، زیرا مواد پروتئینی به دلیل نوع متابولیسم‌شان در بدن نیاز بیشتری به آب دارد و فردی که هنگام سحر گوشت مصرف می‌کند در ساعات اولیه روز احساس تشنگی بیشتری خواهد کرد پس بهتر است گوشت و سایر ترکیبات پروتئینی مثل حبوبات و سویا را بیشتر در افطار و وعده های قبل از سحری مصرف کنید تا در طول روز دچار کمبود آب نشوید.
میو ه های تازه و سبزیحات به اندازه کافی استفاده شود. اصولا افراد روزه دار چندین وعده میوه و سبزی در قالب سالاد و دسر از افطار تا سحر استفاده کنند. این گروه غذایی حاوی مقدار زیادی آب و فیبر هستند که تا مدت طولانی در روده می مانند و باعث کاهش تشنگی فرد می شوند خیار یکی از صیفی جات مفید برای غلبه بر تشنگی است وعده سحری فراموش نشود و اصلا نباید به حذف وعده سحری فکر کرد؛ چون کار زیان باری است بخصوص در روزهای اول ماه رمضان برای جلوگیری از تشنگی و گرسنگی حتما سحر بیدار شوید. به روزه‌داران توصیه می‌شود با فاصله زمانی مناسب از خواب بیدار شوند تا وعده سحری را با آرامش مصرف کنند.

غذاهایی که آب بدن را کاهش می دهند
نمک: غذاهای شور نیاز بدن به آب را افزایش می دهند بنا براین در ماه رمضان نمک کمتری به غذاها اضافه شود. از غذاهای کنسروی،ماهی دودی، کله پاچه، سیرابی، سوسیس ،کالباس. فست فودها و ترشی جات شور اجتناب کنید. بجای نمک از آب لیمو تازه در غذاها و سالاد استفاده شود.
ادویه های تند: وعد های غذایی که حاوی مقدار زیادی ادویه باشند نیازمند آب فراوان برای هضم می باشند به همین دلیل مصرف ادویه های تند باعث خشکی دهان و تشنگی میشود و مصرف آنها در سحر توصیه نمی شود.
نوشابه های گازدار: کربن موجود در این نوشید نیها باعث نفخ و احساس پری می شود و مانع مصرف مایعات می گردد و همچنین شکر حاوی این نوشیدنیها گاز دار منجر به افزایش دفع ادرار و کم آبی می شود.
نور مستقیم خورشید: تا جایی که امکان دارد سعی کنید در معرض نور مستقیم خورشید بمدت طولانی قرار نگیرید. در این ایام از لباسهای با رنگ روشن ، گشاد و از جنس کتان استفاده شود. دوش روزانه و شستوی بدن با صابون جهت برداشتن چربی از منافذ پوست مفید است و در نهایت سعی کنید مدت استراحت در این ایام بیشتر از مواقع دیگر باشد.

باورهای غلط در خصوص رفع تشنگی در ماه مبارک رمضان
باور غلط: نوشیدن مقدار زیاد آب در وعده سحر از تشنگی جلوگیری می کند
واقعیت: کلیه ها آب بیش از اندازه خورده شده را سریعا دفع می کنند بنا براین نوشیدن بیش از اندازه آب در سحری نه تنها از تشنگی جلوگیری نمی کند بلکه با بر هم زدن خواب جهت رفتن به دستشویی خستگی روزانه را هم به همراه دارد.
باور غلط: نوشیدن آب یخ در افطار سریعتر به رفع تشنگی کمک میکند
واقعیت: نوشیدن آب یخ در شروع افطار به شدت روی معده تاثیر بد می گذارد و کارایی دستگاه هاضمه را مختل می کند بنا براین درجه حرارت آب باید معتدل باشد و فرد روزه دار باید جرعه جرعه اقدام به نوشیدن آب کند.
باور غلط: نوشیدن مقدار زیادی آب در هنگام غذا خوردن و انتهای آن باعث هضم بهتر غذا و جلوگیری از تشنگی میشود
واقعیت: نوشیدن مقدار زیادی آب در هنگام و بلافاصه بعد از غذا باعث می شود روند هضم غذا به درستی صورت نگیرد . روش صحیح این است که فرد روزه دار به هنگام افطار مقدار کمی آب برای رفع تشنگی بنوشدو بهترین زمان برای آب خوردن دو ساعت بعد از افطار است که بصورت جرعه جرعه باشد و در فواصل منظم این کار تکرار شود باز هم یادآوری میکنیم قبل از اینکه احساس تشنگی کنید آب بنوشید.
باور غلط: آب خوردن زیادئ منجر به چاقی می شود
واقعیت: مصرف آب باعث افزایش فعالیت سیستم عصبی میشود و عملا باعث چربی سوزی و خلاص شدن از شر چر بیهای اضافی می شود.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار