شنبه 15 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فناوری اطلاعات ژست‌های شعاری، بیماری فضای IT کشور است

 
 

چهارشنبه 7 ارديبهشت 1384

ژست‌های شعاری، بیماری فضای IT کشور است

 
 

كمتر از دو ماه به برگزاري نهمین دوره انتخابات رياست جمهوری زمان داريم و از آنجایی که نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در هزاره سوم برای تمامی دولت ها مشخص شده ، باید دید مدعیان دولت آینده چه طرح هایی را برای پیشبرد این مهم در نظر دارند .

ژست‌های شعاری، بیماری فضای IT کشور است
هموطن - محمدفواد رحمان سرشت -كمتر از دو ماه به برگزاري نهمین دوره انتخابات رياست جمهوری زمان داريم و از آنجایی که نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در هزاره سوم برای تمامی دولت ها مشخص شده ، باید دید مدعیان دولت آینده چه طرح هایی را برای پیشبرد این مهم در نظر دارند .
بر همین اساس در ادامه بررسی نظرات کارشناسان كه هفته پیش به چاپ رسید، برنامه هاي کاندیداها را در این زمینه جویا شدیم که در ذیل دیدگاههاي دکتر محسن رضایی را به عنوان یكي ازنامزدهاي نهمین دوره رياست جمهوری مي خوانید :
به نظر شما، جایگاه ICTدر کشور کجاست و توسعه آن چقدراهميت دارد ؟
لازم است یادآوری کنم که فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) پدیده جدیدی است که ما را وارد دنیای آینده به نام عصر اطلاعات می‌کند و همانطور که ناگزیریم وارد دنیای آینده شویم، بهره‌گیری بهینه و صحیح از IT نیز اجتناب‌ناپذیر و حیاتی است.
بنابر این هر نوع تاخیر در استفاده درست و همچنین گسترده از IT در کشور، ما را دیرتر و ناقصتر وارد دنیای آینده می‌کند.که به دنبال آن میزان عقب‌ماندگی ایران، نسبت به جهان افزایش یافته ومردم در اغلب امور زندگی با آسیب‌های جدیدی مواجه می‌شوند.
•برنامه های شما برای رفع مشکلات فعلی و جبران مافات در حوزه IT چیست ؟
یکی از مهمترین برنامه های من ٬ تبیین و بهره‌گیری از طرحی جامع برای استفاده صحیح و گسترده از فضای IT برای اداره کشور و جامعه است.طرح جامع را در هیات دولت به تصویب می‌رسانیم و نواقص فعالیت‌های گذشته حوزه IT را در کشور به طور جدی برطرف می‌کنيم.این مسئله فقط با کمک کلیه مسئولان و کارشناسان IT و مخابراتی کشورو دخالت آنها در برنامه‌ریزیی‌هایی که تا به حال شده قابل حل است .
یکی دیگراز ایده‌ها یکپارچه‌سازی تمام فعالیت‌های دولت در سطح روستاها و شهرها و پایتخت و همچنین در سطح بخش‌ها و فعالیت‌هایی چون کشاورزی و خدمات و ارتباطات از طریق طراحی و پیاده سازی شبکه ملی است که از لحاظ سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تمامی فعالیت‌های روزمره اداری کشور را از یک مراجعه ساده تا انجام عملیات اداری پیچیده تا فعالیت‌های محرمانه کشور، پاسخگو می باشد.
•آقای دکتر، برای تحقق دولت الکترونیک در ایران چه فکرهائی دارید ؟
صحبت را از بحث‌های اجرایی شروع کردم چون با ﮊست های شعاری مخالفم . این نوع واژه‌ها در کشور ما بیش از کاربرد عملی، حالت ژست و شعار به خود گرفته‌ و تا زمانی که به یک کشور پیشرفته مبدل نشدیم، نباید فقط روی الفاظ تکیه کنیم ٬بلکه باید بیشتر به محتوا و پیام بپردازیم.
واژه شبکه ملی و یکپارچه‌سازی را بیشتر به‌کار می‌برم و با این کار فضای عملیاتی را جایگزین فضای شعاری می‌کنم، زیرا معتقدم به‌همراه این جابه جايی، فرهنگ هم منتقل می‌شودو اگر مدیریت کشور اراده کند که چنین شود، خودبه خود فرهنگ عملیاتی استوار می شود. در این جا یاد آوری می کنم ٬ ژست‌های شعاری بیماری فضای IT در کشور است.
در ضمن بهتراست که فرهنگ عملیاتی را با معادل‌های عملیاتی به همراه الفاظ رسمی به‌کار ببریم و در نتیجه با به‌کارگیری IT بصورت گسترده ، وظایف دولت را اعم از: نظارت و کنترل، حسابرسی، اعمال تشویق و تنبیه که براحتی از طریق IT و با کمترین هزینه واشتباه امکانپذیر است ٬ انجام دهیم . البته رسیدن به این اهداف در مدت 4 سال کمی دور از ذهن است ، اما حداقل گامهای بلندی را در این راه می توان برداشت .
•محورهای توسعه IT را از دیدگاه خودتان بیان كنید ؟
توسعه IT از نظر بنده سه محور عمده دارد :
محور اول: بازنگری کلیه طرح‌ها و برنامه‌های دستگاه‌های مرتبط با ICT، محور دوم: اجرای طرح شبکه ملی و پاسخگویی از طریق آن به همه نیازهای جامعه، از مراجعه ساده گرفته تا انجام عملیات پیچیده اداری، همچون رفع نیاز پزشکی روستاها تا انجام عملیات محرمانه دستگاه‌های مختلف و محور سوم: اقتصادی کردن تمامی فعالیت‌های IT به‌طوری که اگر در آینده با یک WTO در فضای مجازی مواجه شویم توسط سیستم پایدار بتوانیم بیشترین ارتباطات و نیازها را تامین کرده و درآمد قابل توجهی را برای شهروندان و بنگاه‌های ایرانی در داخل کشور به دست آوریم.
•موضع شما درباره تجارت الکترونیکی و همچنین پول الکترونیکی چیست ؟
قبل از هر چیز بایدگفت خوشبختانه مشکلات شعاری در این مورد کمتر است و این مسئله هم به دلیل عدم شناخت عمومی از آن می باشد .
پول الکترونیکی نيز که یکی از پدیده‌های دنیای مجازی و از زیرساخت‌های تجارت الکترونیکی است مزایای بسیاری دارد که کاهش هزینه‌های مبادلات و معاملات از آن جمله است.
به طوری که یک کلیک، معامله را در مدت زمان کم و صرف هزینه اندک انجام می‌دهد.
•آیا با سرمایه گذاری خارجی در ایران موافقید ؟
بلی ، با سرمایه‌گذاری خارجی بر پایه تنظیم برنامه دقیق آن هم در چارچوب مصالح کشور و تحت نظارت دستگاه مشخصی چون بانک مرکزی رسما موافقم،اما اگر نظارتی برآن نباشد به یک موضوع رها شده و بدون کنترل مبدل می‌شود، که در این شرایط موافق نیستم ، زیرا به مصالح کشور نیز لطمه می زند.
همچنین معتقدم باید بر عملکرد کلیه موسسات، بانک‌ها و صندوق‌هایی که برای تولید پول‌های الکترونیکی فعالند، نظارتی از سوی بانک مرکزی صورت گيرد تا مشکلی ایجاد نشود.
•آقای دکتر، از نظر شما نقش متولی IT چه بوده و جایگاه آن کجاست ؟
مشکلات چند سال اخیر حوزه IT از ساختار نیست ، بلکه از آگاهی در سطح مدیریت کلان کشور در بهره‌گیری صحیح از IT است.
بنابراین در اولویت برنامه هایم این است که کابینه را تحت آموزش سنگین و فشرده IT قرار داده و از طرفی دیگر مسئولان مجری IT چون وزارت ICT و آموزش و پرورش و بخش‌های زیر مجموعه را از کسانی که اطلاع و تجربه کافی از این صنعت دارند، انتخاب کنم.
همچنین در مرحله بعد توجه به ساختار است که همان شورایعالی اطلاع‌رسانی و وزارت ICT متولیان مناسبی برای IT هستند.
اما حضور رئیس جمهور در شورا الزامی است که لازم است در صورت گرفتاری جانشین وی حضور یابد.
•به نظر شما بودجه 30 میلیارد تومانی توسعه IT در برنامه چهارم توسعه کفایت می کند ؟
به نظر من هزینه‌ها در بخش‌های مختلف در این عرصه بیش از اینهاست ، بنابراین در طرح جامع که به آن اشاره کردم حتی بیش از چند برابر آن نیاز است تا عقب ماندگی‌ها جبران شود.
•جناب آقای رضایي، وضعیت ایران برای حضور در جامعه اطلاعاتی جهانی در آبان ماه امسال را چگونه ارزيابی می کنيد و طرح های شما در این خصوص کدامند ؟
ایران تا به حال تنها نقش رهنمود دهنده و توصیه کننده داشته و آسیب‌ها را به یاد جهانیان آورده است، در حالی که خود با فهرست عظیمی از مشکلات روبه‌روست.من معتقدم اگر بخواهیم نقش مناسبی داشته باشیم باید دست پر جلو برویم.تشویق، ثبت خلاقیت‌ها، مقالات، اختراعات، نرم‌افزارها و تشکیل خانه ایرانیان در فضای ملی و تعیین جایزه ملی IT از برنامه‌های من است که در نتیجه آن سهم ایران را در فضای جهانی پررنگتر کنم.
•در پایان نظر خودتان را درباره جنبش نرم افزاری و اهمیت آن و تامین سرمایه ملی از فروش نرم افزار بفرمائید ؟
معتقدم که باید بنگاه خصوصی برای تحقیق و پژوهش IT در ایران ایجاد شود.از یک دیدگاه جنبش نرم‌افزاری، به کمک IT پدیدار می‌شود که همواره سهم ایرانی‌ها در تولید نرم‌افزار و تامین درآمد ملی از بخش سخت‌افزار بیشتر است.
بنابراین در نظر دارم با حمایت جدی جوانان آنها را در جهت ایجاد تیم‌های چند نفره و تولید نرم‌افزار در منازل، تشویق کنم تا به این جنبش‌، جامه عمل پوشانده شود.و همزمان با تلاش جوانان ، دولت هم لازم است با بازاریابی جهانی برای فروش تولیدات، گام‌های موثری بر‌دارد.
از دیدگاهی دیگر جنبش نرم‌افزاری همانند صنعت چاپ است که وقتی شیوع یافت، دانش را گسترش می دهد و این به مفهوم آن است که جنبش علمی در فضای IT و فراهم کردن محیطی که بتوانیم در آن علم و داده‌های خود را به مبادله جهانی بگذاریم و از تجربیات متقابل بهره‌مند شویم از مظاهر توسعه IT است که همانا در طرح جامع نهفته خواهد شد.

 
 

نقش ICT در شعارها ی کاندیداهای ریاست جمهوری

 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

يادداشت
:: فناوری اطلاعات ::
تاکید بر توسعه زیرساخت و سرویس های ارزش افزوده پیام رسان ها

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار